Lelkipásztor

Lelkipásztor

Merényi Zoltánnak hívnak. Sopronban születettem és nőttem fel katolikus családban. Gyermek koromban nem nagyon érdekelt a vallás, de azért eljártam a szüleimmel, nagyszüleimmel a templomba. Tizenhat évesen vesztettem el édesapámat, és olyan nagy harag és értetlenség volt a szívemben, hogy szakítottam addigi vallásommal.

Elkezdtem a magam útján keresni az élet értelmét. Sok mindent kipróbáltam. Próbálkoztam az önfeledt szórakozással, de nem adott igazi örömöt. Sok filozófia könyvet elolvastam, de csak összezavarodtam. Egy ideig buddhizmusban hittem, de valami abból is hiányzott számomra. Aztán belekeveredtem egy ezoterikus körbe, de annak az lett az eredménye, hogy rémálmok gyötörtek.

Egy barátom beszélt nekem Jézus Krisztusról. A hiteles élete, a lelkesedése megragadott. Elkezdtem olvasni a Bibliát és húsz éves koromra meggyőződtem arról, hogy ez az igazság, amit mindig is kerestem.

Egyedül, a szobámban tértem meg. Ott imádkoztam Istenhez, hogy bocsássa meg bűneimet és vezesse életemet.

Megtérésem után kerültem a Soproni Baptista Gyülekezetbe. Néhány év múlva az Úr elhívott lelkipásztornak. Akkor már évek óta dolgoztam a városban, de engedtem a szólításnak. Budapesten, a Baptista Teológiai Akadémián végeztem a teológiát.

A diplomaszerzés után Békésen kezdtem lelkipásztori szolgálatomat. Hat évig voltam a helyi gyülekezet lelkésze. Ott ismertem feleségemet, Angélát, akivel 2010-ben összeházasodtunk.

A házasságkötés után Budapestre kerültünk, az Angyalföldi Baptista Gyülekezetben szolgáltunk hat évig, majd Szokolyára költöztünk.

2016-ban született első gyermekünk, Eszter, 2019-ben pedig Gergő.

2019 májusában költöztünk Gyulára a gyülekezet meghívására.

Fontosnak tartom az életemben a tanítást, az emberekkel való foglalkozást. Szeretek új dolgokat tanulni. Keresem a válaszokat arra a kérdésre, hogy hogyan lehet megszólítani a ma élő embereket az evangélium örökkévaló üzenetével.

Szeretek olvasni, szeretem a jó filmeket, hobbim a blogolás és újságírás.

Merényi Zoltán;
email:  lelkipasztor@gyulaibaptista.hu
Tel: 20/886-2076

Ugrás fel