Lelkigondozói tanfolyam, 2014. 11. 07-09.

Lelkigondozói tanfolyam, 2014. 11. 07-09.

Amikor a hirdetések között hallottam, hogy lelkigondozói tanfolyamra lehet jelentkezni, először úgy gondoltam, hogy mások lelkigondozása nem áll hozzám közel, nekem arra nincs tálentumom. Amikor azonban elhangzott, hogy a tanfolyam során szó lesz Isten ismeretéről, az önismeretről, akkor az érdeklődésemet felkeltette. Úgy gondoltam, hogy én is szeretnék ezen részt venni.

Mind a három nap nagyon jó légkörben zajlott le. Ez nagyban köszönhető az előadó, Harsányi Gáborné (Ica) személyiségének, és annak is, hogy akik együtt lehettünk, mindannyiunkban ugyanaz a vágy volt, hogy Istenhez közelebb kerüljünk.

A tanfolyam elsősorban nem arról szólt, hogy én hogyan lelkigondozzak másokat, hanem önmagamról szólt, arról, hogy valójában ki is vagyok én.

A hétvége során sok minden átértékelődött bennem. Az elhangzottakról azóta is folyamatosan gondolkodom, azokat ott legbelül, a gondolatomban és a szívemben fel kell dolgoznom. Nagyon sok mindenről hallottam és mindet fontosnak tartom a saját életemre nézve. Ezek közül néhány témát szeretnék itt megosztani:

  • személyiségünk, gondolkodásunk, akaratunk, érzelmeink
  • kiégés
  • milyen Krisztus szeretete és ezzel szemben milyen az ember szeretete
  • miért fontosak a vágyaink
  • mi a különbség a vágyaink és a céljaink között
  • önértékelés – hovatartozás, értékesség, alkalmasság
  • milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy érett keresztény
  • szellemi harc: harc a testünkkel, a világgal, a sátánnal

Ezek a témák olyan jellegűek, amelyek valahol minden embert érintenek és foglalkoztatnak. A témákat részletesen kibontva, sok-sok igeverssel alátámasztva jártuk körbe.

Minden résztvevő nagyon sokat kaphatott lelkileg. Csak épülni tudtunk az elhangzottak által és ezért egyöntetűen azt mondtuk, hogy a jövő évben szeretnénk ennek a tanfolyamnak a második részét is elvégezni. Akiknek ez a néhány sor csak egy kicsit is felkeltette az érdeklődését, hadd bátorítsam, hogy vegyenek részt ilyen tanfolyamon. Hiszem azt, hogy ahogy az én épülésemet szolgálta ez a néhány nap, másnak is szolgálhatja majd.

 

Szomor Edit

2014-11-08 (1)

Ugrás fel