Ifjúság

Ifjúság

Az ifjúsági csoport 2013 nyara óta átalakult. Egy 6 előadásból álló nyári evangélizációs sorozat után, melynek célja új fiatalok elérése, és a gyülekezetben felnőtt fiatalok hitének megerősítése volt, a fiatalok száma és összetétele megnőtt. Jelenleg 25 fiatal jár az alkalmainkra a gyülekezetből és hasonló a száma azoknak, akik az ismerősi körünkből kisebb-nagyobb rendszerességgel megjelennek szombatonként.

Szeptemberben az ifi tagjai szavazással a nyári alkalmak vezetőit, Honfi Dánielt, Lipták Andrást és Tóth Emesét választották meg vezetőiknek. Az alkalmak a nyáron kialakult jó hangulatban folytatódtak. Az ifi kezdése előtt néhányan összejönnek imádkozni az alkalomért. 6 órától nyitásként általában játékkal vagy könnyebb beszélgetéssel kezdünk, majd énekekkel dicsőítjük Istent, ezt követően tanulmányozzuk a Bibliát. A tanítás után többnyire kisebb csoportokban beszéljük át az elhangzottakat. Az alkalmak végén pedig imádkozunk, majd mindenki addig marad beszélgetni, vagy játszani, amíg jól érzi magát. A találkozásokat igyekszünk úgy felépíteni, hogy minden érthető legyen olyanok számára is, akik először jönnek, és minden szombaton elhangozzon valamilyen formában az evangélium.

Egy-egy ifin általában 20-25-en szoktunk lenni. Nagyjából havonta egy úgynevezett nyitott alkalmat tartunk, aminek kifejezetten a baráti körünk elérése és a kapcsolatépítés a célja. Sokan visszajárnak a nyár óta elért fiatalok közül ezekre a programokra és általában két-három új ember is eljön. Néhányan közülük elkezdtek járni ifire is.

Az alkalmainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk szombaton 6 órától!

Bővebb információ a nyitott alkalmainkról itt található:

https://www.facebook.com/pages/Felv%C3%A9tel-indul/419946838102986

A tanítások hanganyaga a gyülekezeti honlap média menüjében elérhető.

Lipták András

Ugrás fel