Vasárnapi iskola

Vasárnapi iskola

Gyülekezetünkben közel 40 gyermek jár rendszeresen vasárnapi iskolába. Korosztályonként – óvodásoktól a felsősökig – 5  csoportban foglalkoznak velük a tanítók.

Minden vasárnap 3/4 9-től közösen énekelünk, majd külön termekben folytatódik az alkalom. Igyekszünk a bibliai történeteket számukra érthető nyelven, játékosan, szemléletesen átadni. Törekszünk arra, hogy elmélyítsük bennük, hogy az adott történet mit üzen a számukra, hogyan tudják azt a mindennapi életükben felhasználni.

Alkalmanként, a vasárnap délelőtti istentiszteleten, egy-egy vasárnapi iskolás csoport beszámol a gyülekezet előtt arról, hogy mit tanultak, miről beszélgettek az adott időszakban.

Ilyenkor énekkel, aranymondással, jelenettel szolgálnak a gyerekek.

Karácsonykor és anyák napja alkalmából egy hosszabb szolgálattal is készülnek gyermekeink és tanítóik. Ilyenkor ők töltik be az énekkar helyét, és sok szép énekkel, jelenettel szereznek örömet a gyülekezetnek.

Tavasszal és ősszel egy-egy teljes napot is együtt töltünk, amikor kirándulni megyünk. Ilyenkor vidám feladatokat kell megoldaniuk és persze sokat játszunk. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra, hogy igazi kis csapattá kovácsolódjanak a gyerekek.

Hálásak vagyunk azért, hogy gyülekezetünk gyermekei örömmel jönnek vasárnaponként az imaházba, barátságok szövődnek, kérdéseket fogalmaznak meg, válaszokat várnak és közelednek Isten felé.

Csóka Piroska

Ugrás fel