Magyarbánhegyesi szolgálat

Magyarbánhegyesi szolgálat

A magyarbánhegyesi gyerekek közötti szolgálat Pető Albert egykori medgyesegyházi lelkipásztor és felesége kezdeményezésével indult, majd Kazincbarcikára költözésüket követően a Kegyelem Alapítvány munkatársai (Károlyi János, Hegyesi Zoltán, Dombi Zoltán …) folytatták Budapestről és környékéről.

A nagy távolság miatt kértek meg gyulai testvéreket a szolgálatba való bekapcsolódásra, majd átvételére, ami 1999 óta folyik gyülekezetünk vezetésével.
Kezdetben a Kegyelem Alapítvány munkatársainak segítségével, majd a Körösvidéken élő testvérekkel (Újkígyósi -, Kétegyházi -, Békéscsabai -, Békési Gyülekezetből) közösen végeztük a szolgálatot, amihez stabil hátteret (imatámogatás, süteménykészítés, gyerekek fogadása ünnepi alkalmakra, táborok idejére, táborozók és a szolgálat anyagi terheinek vállalása, gyerekek közötti szolgálat) biztosított és biztosít a Gyulai Gyülekezet. Jelenleg Gyarmat Zoltán és felesége, valamint Csicsák János szolgál rendszeresen a gyerekek között. Hozzájuk csatlakozott két református testvérnő Mádai Éva és Borszékiné Ollár Eszter.

Célunk, hogy a gyerekek hallják, megértsék az evangéliumot és elfogadják személyes megváltójuknak Jézus Krisztust, csatlakozzanak egy gyülekezethez és a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

Jelenleg iskolaidőben havonta egy-egy szombat délutánt töltünk a gyerekek között. Az alkalmon rendszerint közösen énekkel kezdődik. Ezt követi rövid, 15-20 perces tanítás, mely vagy egymástól független témákat dolgoz fel, vagy egymásra épül. Így, két tanévben is sorozattal készültünk, amit 9 hónapon át folyamatosan tanulmányoztunk. Az egyik ilyen volt József élete, az utóbbi tanévben pedig az Úrtól tanult imádságot vettük végig. Ezt követően kézműveskedés, vagy játék következik, illetve igyekszünk alkalmat teremteni a személyes beszélgetésekre is. Ollár Eszter testvérnőnk jóvoltából az idén főzni is tanulhattak a gyerekek. Soron kívül három alkalommal is elment, hogy az érdeklődőket megtanítsa az alapvető konyhai fogásokra, egyszerűbb ételek elkészítésére.

A tanévet mindig egy közös kirándulással zárjuk. Három évvel ezelőtt a Bréda-kastélyt látogattuk meg, két éve a Tiszatavi Ökocentrumot, tavaly Csongrádbokroson jártunk a Wesztern faluban, idén pedig Debrecennel ismerkedhettek meg a gyerekek.

Munkánkat talán leginkább az nehezíti, hogy nagyon nagy a rotáció a gyerekek között. Elmélyültebb kapcsolatok kialakítására így nem nagyon van lehetőség. Sokan fogyatékkal élnek, akik felé szintén nehezebb úgy szolgálni, hogy megértsék, felfogják az evangéliumot. A magvetés a miénk, az Úrnál van elrejtve, mikor, kinél lesz gyümölcstermés.

Szolgálatunkat sokan segítik a háttérből. Köszönjük a testvérnők szeretetét, akik sok-sok finom sütivel örvendeztetik meg a gyerekeket. Köszönjük a gyülekezeti és egyéni anyagi támogatásokat, valamint az imatámogatást.

Gyarmat Zoltán

Magyarbánhegyesi szolgálat
Ugrás fel