Úton vagyunk! – Napközis gyermekhetek, 2017. június 26 – július 7.

Úton vagyunk! – Napközis gyermekhetek, 2017. június 26 – július 7.

A táborunk évek óta igen közkedvelt a városban. A résztvevő gyermekek közel kétharmada nem jár a gyülekezetünkbe (27 gyülekezeti, 89 városi gyerek, összesen 116). Rokoni, baráti, ismerősi kapcsolatokon keresztül érkeznek a gyermekek közénk. Vannak olyan résztvevők, akik évről évre visszajárnak, de idén is érkeztek olyan gyerekek, akik most először jöttek közénk.

A hét során Péter életének 5 jelentős eseményét dolgoztuk fel. A történetekhez kapcsolódó üzenetek megértéséhez a közlekedési táblák némelyikét hívtuk segítségül. Ezeken keresztül a gyermekek könnyebben megérthették a bibliai tanításokat, mint  (Kötelező haladási irány tábla) – Kövesd Jézust; (i betűs tábla) – Isten igéje; (Csúszós útszakasz tábla) – Istenre figyeljünk; (Telefonos tábla) – Istentől lehet segítséget kérni; (Benzinkút jelző tábla) – Istentől kaphatunk erőt. Egy-egy rövid mottót is megfogalmaztunk minden napra: Engem kövess, Engem kérdezz, Rám figyelj, Tőlem kérj segítséget, Belőlem meríts erőt. A központi üzenetek feldolgozása korcsoportonként valósult meg, így figyelembe tudtuk venni a gyermekek életkori sajátságait. A kisebbeknél több volt a játék, a kísérlet, a szemléltetés, míg a tiniknél már mélyebb beszélgetésekre is sor kerülhetett. A legnagyobbak közül ketten az utolsó napon döntést is hoztak Isten felé. A kora délutáni bábjáték az üzenetek tanulságát mélyítette el.

Minden nap a gyermekek játékos angol foglalkozáson is részt vettek, amit három, Amerikából érkezett testvérnő tartott. Beszélgettek, énekeltek, játszottak, amelyek során gyarapodhatott a gyermekek angol tudása is.

A délelőtti programok után, a délután több szabad játék volt, sportolásra volt lehetőség, valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek. Készíthettek például fakanálbábot, festett követ, szélforgót, dekopázsolt bögrét.

A záró napon, pénteken a hét várva várt eseményén a gyermekek „levásárolhatták” a hét során gyűjtött pecsétjeiket. Sok szép ajándék talált gazdára.

Mindkét hetet követő vasárnap tartottuk a táborzáró istentiszteleteket, amelyre meghívtuk a városból érkezett gyermekeket családjukkal együtt. Nagy örömünkre több család is elfogadta a meghívásunkat. A táborozó gyermekek énekekkel, aranymondással, egy rövid beszámolóval szolgáltak a gyülekezet felé, illetve a tábor mindennapjairól készült képeket is megtekinthettünk. Így a gyülekezet is betekintést nyerhetett a táborról.

Jó volt idén is megtapasztalni a gyülekezet összefogását. Sokan támogatták a tábor süteménnyel, fagyival, anyagilag és persze a munkájukkal. A tanítókon kívül sok fiatal volt jelen minden nap. Részt vettek a jelenetekben, a bábozásban, a csoportfoglalkozásokon, az étel felszolgálásában. Testvérnők és testvérek a konyhában, a takarításban, a kézműves foglalkozásokon és sok más területen szorgoskodtak. A tábor családiasságát jelezte, hogy nem csak a gyülekezet támogatta a tábort, hanem néhány vendég gyermek szülője is felajánlotta támogatását, segítségét oly módon, hogy megajándékozta a táborozó gyermekeket süteménnyel, gyümölccsel, pontbeváltáskor kapható ajándékkal. 

Igyekszünk bemutatni Isten szeretetét mind a gyermekek, mind szüleik felé. Hálásak vagyunk minden gyermekért, aki jelen volt a táborban, minden szülőért, nagyszülőért, aki elengedte és elkísérte gyermekét, unokáját hozzánk. Bízunk benne, hogy az elvetett igemag előbb-utóbb termést fog hozni.

Csóka Piroska

Ugrás fel