Szolgálat Kiskőrösön

Szolgálat Kiskőrösön

Gyülekezetünk női köre látogatást tervezett a kiskőrösi Filadelphia Szeretet Otthonba. Szívünkben ott volt a vágy a látogatáshoz, de gyülekezetünk számos programja miatt csak nehezen tudtunk megfelelő időpontot találni.

Nagy szeretettel készültünk az útra. Gondosan utána jártunk, hogy mivel tudnánk megajándékozni az intézményt, és a dolgozókat. A nőtestvérek azon voltak, hogy minden szeretetüket bele süthessék süteményeikbe, amellyel az otthon lakóinak kedveskedtek.

Így indultunk június 8-án, lelkipásztorunkkal, Merényi Zoltán testvérrel együtt Kiskőrösre, Isten áldását kérve az utunkra, amit a látogatás alatt meg is tapasztaltunk.

Érkezésünkkor már a lakók imateremben várták bennünket. Merényi tv. üdvözlő szavai után, egy-egy vers hangzott el Gerzsenyi Sándor, illetve Oláh Lajosné írásaiból. Ezután lelkipásztorunk igei gondolatai következtek –mivel pünkösd szombatja volt- aktuálisan a szentlélek munkájáról, kihangsúlyozva, hogy mennyire fontos idős korban is a lélek hangjára figyelni. Az igehirdetés után Gerzsenyi Sándor nyugalmazott lelkipásztor szólt néhány szót a gyulai emlékeiről, hogy milyen szívesen emlékszik vissza életének erre az időszakára, mivel Gyulán tért meg, és itt merítkezett be. A nőtestvérek igés kártyákkal és apró ajándékkal lepték meg az otthon lakóit. Ezután lehetőségünk volt az idős testvérekkel beszélgetni. Örömünkre volt, hogy az otthon lakói közt köszönthettük Gaál Jenőné testvérnőnket is. Jó volt találkozni más ismerőssel is, mint Beharka Pali bácsival, Oláh Lajosnéval. Beszélgetés során régi közös emlékek elevenedtek meg. A lakók szívesen invitáltak a szobáikba is bennünket.

Az ebédidő közeledtével elbúcsúztunk a lakóktól és az otthon munkatársaitól.

Azzal a bibliai igazsággal tértünk haza „aki mást felüdít, maga is felüdül”.

Bacsa Vilmos és Bacsáné Hajnal Ibolya

Ugrás fel