Növekedjünk a hálaadásban

Növekedjünk a hálaadásban

Idei hálaadónapunk választott vezérigéje a Kolossébeli levélben olvasható: „hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.” Kol 2,7

Délelőtt és délután is szép számmal jöttek el testvérek imaházunkba nemcsak Gyuláról, hanem a környező gyülekezetekből is. Vendég igehirdetőnk Nemeshegyi-Horváth György testvér volt, aki a Hatvan Baptista Gyülekezet lelkipásztora. Családjával együtt érkezett hozzánk erre a hétvégére.

A szószéken Nemeshegyi-Horváth György vendég és Merényi Zoltán helyi lelkipásztorok
A szószéken Nemeshegyi-Horváth György vendég és Merényi Zoltán helyi lelkipásztorok

Délelőtti igehirdetésében kiemelte, hogy mennyi okunk van a hálára. Pál azoknak a keresztényeknek üzente, hogy mindenért hálásak legyenek, akik összehasonlíthatatlanul rosszabb körülmények között éltek az első században.

Délután arról volt szó, hogy lehete-e mérni valamilyen módon a hálát az életünkben? Milyen fokozatai vannak a hálának? Nemeshegyi testvér egy hőmérő hasonlatot alkalmazott. Vannak akik minuszból indulnak, de el lehet jutni a Biblia szerinti valódi háláig. Lehet valóban forró a mi hálánk Isten felé.

Énekkar szolgálata
Énekkar szolgálata

Sokféle szolgálat színesítette a nap programját. Minden korosztály elmondhatta a háláját a gyermekektől kezdve egészen az idősekig. Szolgált az énekkar és a egyéb zenei csoportok. Volt szavalat és bizonyságtétel is.

Délelőtt köszöntöttük a jubiláns bemerítkezőket, akik 5,10… vagy akár 50, 70 éve tettek bizonyságot hitükről a gyülekezet előtt. A legrégebbi jubilánsunk 75 éve állt fehér ruhában a bemerítőmedencében.

Közös éneklés vezetése
Közös éneklés vezetése

Hálaadónapunk szeretetvendégséggel zárult. Kívánjuk, hogy hálaadásunk a hétköznapokban is jellemezze magatartásunkat, lelkületünket!

Kiss Tiborné szolgálata
Kiss Tiborné szolgálata
Képes beszámoló: Hálaadónap
Ugrás fel