2020 hírei

Öt baptista fiatal tett bizonyságot hitéről

A Gyula Tv beszámolója a bemerítési ünnepünkről.

Bemerítési istentiszteletet tartott a Gyulai Baptista Gyülekezet vasárnap délelőtt. A baptista közösségek életében az egyik legnagyobb ünnep, amikor valaki bemerítkezik, vagyis bizonyságot tesz hitéről. Ez alkalommal összesen öten jelentkeztek, majd készültek arra, hogy a gyülekezet tagjává váljanak. Eldöntötték, hogy Jézus Krisztust szeretnék követni életükben. Az öt fiatal mintegy fél éves tanfolyamon vett részt, melynek a végén megtörténik a felnőtt hitvalló keresztség.

A szertartások alkalmával a bemerítkezők először bizonyságot tesznek, azaz elmesélik történetüket arról, miért hisznek Istenben. Ez után következik a látványos szertartás. A Gyulai Baptista Imaházban a bemerítést az öt fiatalon Merényi Zoltán lelkipásztor végezte. Ilyenkor a fehér ruhát viselő fiatalokat teljes testtel hátra döntve vízbe merítik. A baptisták úgy vélik, hogy a bemerítés változást fejez ki.

A víz alá merülés a korábbi, Isten nélküli élet lezárását, a vízből való kiemelkedés pedig az Istentől ajándékba kapott, új életet jelképezi. November 1-jén folytatódik a bemerítés, amikor öt felnőtt áll majd a gyülekezet elé fehér ruhában.