A házasság ízei

A házasság ízei

2020. február 15-én, a házasság hete alkalmából egy különleges programot szerveztünk házaspárok és jegyespárok számára. Az esten 30 pár vett részt.

Vendégeink voltak a Kecskeméti Baptista Gyülekezetből Varjú Lajos és felesége Katalin valamint Murányi Szabolcs és felesége, Adél.

Az előadók a négy alapíz kapcsán (édes, sós, keserű, savanyú) beszéltek a házasság örömeiről és nehézségeiről. Minden alapízhez egy-egy különleges csokoládét kóstoltak a résztvevők. Az est mind a négy szakaszában feladatokat is kaptak a házaspárok, melyeket át kellett beszélniük, és imádkozni közös életük egy-egy területéért.

A Murányi házaspár bizonyságot tett életük egy nehéz szakaszáról, amikor nem született babájuk. Isten aztán megáldotta az életüket és három gyermekkel ajándékozta meg őket.

Merényi Zoltán lelkipásztor igei üzenetében a házasság titkáról beszélt. Maga a házasság is egy nagy titok, hogyan lesz az ember szerelmes, hogyan tart ki párja mellett egész életében. De még nagyobb titok az, hogy ez Krisztus és az egyház kapcsolatát példázza Isten tervében.

Az jó hangulatú est szeretetvendégséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

További képek az eseményről

Merényi Zoltán

Ugrás fel