2020 hírei

Gyülekezeti csendeshétvége Gyula-Városerdőn

A járványhelyzet miatt az idei, Szilvásváradra tervezett táborunkat le kellett mondanunk, de kerestük a lehetőséget arra, ha rövidebb időre is, de együtt tölthessünk egy kis időt, hogy a közösségünket építsük egymással és Istennel.

A városunkhoz közel találtunk egy alkalmas erdei iskolát, ahol már régebben is táboroztunk gyermekekkel, és augusztus 14 és 16 között ebben a csendes környezetben, a Körös-partján, az erdő közepén szerveztük meg gyülekezeti kirándulásunkat. A három nap során több mint 150-en vettek részt a rendezvényen Gyuláról és Sarkadról. Voltak, akik a táborban aludtak, mások nap közben csatlakoztak hozzánk.

A hétvége fő témája a lelki ajándékok voltak. A cél az volt, hogy bátorodjon a szívünk a szolgálatra, megtaláljuk helyünket a gyülekezetben.

Péntek este lelkipásztorunk nyitó előadásában beszélt arról, hogy Isten sokféleképpen megajándékozta az embert. Adott nekünk életet, erőt, Tőle kaptuk családunkat, kapcsolatainkat, gyülekezetünket, hitünket. Legdrágább ajándéka pedig maga Jézus Krisztus és az örök élet.

Ezek mellett az ajándékok mellett személyreszabott ajándékokat is készített az Úr, amely által szolgálni tudjuk Őt és építeni a gyülekezetet. Szükségünk van a lelki ajándékokra, nélkülük szolgálatunk csupán emberi erőlködés lenne.

Szombat délelőtt Furus Calix, Angliából érkezett, gyulai kötődésű lelkipásztor hirdette közöttünk Isten üzenetét. Beszélt arról, hogy mindannyian Isten papjai vagyunk. Papi szolgálunk pedig azt jelenti, hogy Őt szemléljük és Őt képviseljük az emberek között.

A délelőtt hátralévő részében és a kora délutánban Perlaki Csaba gyülekezetvezető és Patkás Rita cigánymissziós munkatárs vezetésével fórumbeszélgetés zajlott a gyülekezet jövőjéről, céljairól. Szóba került az imaház bővítése, új imaház építése, valamint szolgálatunk, missziónk különböző lehetőségei. Imádkozunk, hogy az Úr vezessen döntéseinkben!

Szombat este Merényi Zoltán lelkipásztor az Újszövetségben található lelki ajándékokat sorolta fel, és egyen egyenként beszélt azok hasznáról.

Vasárnap úrvacsorás istentisztelettel zárult a program. Az igehirdetésben arról volt szó, hogy mindannyian sáfárok vagyunk. Egyszer el kell számolnunk Isten előtt, mit kezdtünk életünkkel, ajándékainkkal.

A lelki program mellett természetesen sok idő volt beszélgetésre, játékra, sportolásra. Szombat este a tábortűz mellett énekelhettünk, és építhettük kapcsolatainkat.

Jó légkörű, előremutató szűk három napot töltöttünk együtt a táborban! Imádkozunk, hogy a jó folyamatok tovább erősödjenek közösségünkben!

Merényi Zoltán

További képek