Kicsoda Jézus?

Kicsoda Jézus?

Megtérésem előtt, mikor az igazságot kerestem egy dolog foglalkoztatott a kereszténységgel kapcsolatban. Kicsoda Jézus Krisztus?

Ha Ő valóban Isten Fia, akit az Atya küldött a világba, hogy minket megszabadítson a bűneinktől, aki nagypénteken meghalt a kereszten és húsvétkor feltámadt a halottak közül, akkor nem élhetek tovább úgy, ahogyan addig éltem.

Egy kis könyvet kaptam egy hívő barátomtól, melynek címe Több, mint ács. Josh McDowell, a könyv szerzője végigveszi a lehetőségeket azzal kapcsolatban, hogy ki lehetett Jézus és logikusan eljut odáig, amit akár józan ésszel is be lehet látni, hogy Jézus az, akinek ő mondta magát. Ő a megigért Messiás, az emberiség Megváltója.

Jézus korában is találgatások voltak személyével kapcsolatban. Furcsa elképzelések láttak napvilágot: volt aki egy régi próféta megtestesülésének tartotta, mások szerint Bemerítő János támadt fel a halálból. Ez különösen Heródest zavarta, aki kivégeztette a Keresztelőt. Hogyan lehetett volna Jézus a Bemerítő János? Ha csak egy kicsit utána jártak volna, könnyen elvethették volna ezt az állítást. Mi se dőljünk be a manapság divatos elképzeléseknek Jézussal kapcsolatban! Legyünk bizonyosak és hirdessük, Jézus a feltámadás és az élet, Ő az egyetlen út az Istenhez!

Merényi Zoltán

„Választanunk kell. Vagy Isten Fia volt ez az ember és ma is az, vagy őrült, s valami annál is rosszabb. Elzárhatjuk, mint egy bolondot, leköphetjük, megölhetjük, mint egy démont; vagy lába elé borulhatunk, és Urunknak, Istenünknek nevezhetjük. De ne huzakodjunk elő semmi olyan leereszkedő zagyvasággal, hogy nagy erkölcstanító volt. Ezt a lehetőséget nem hagyta nyitva számunkra. Nem volt szándékában.” C.S. Lewis

Ugrás fel