2021 hírei

Vidámság és komolyság, döntések és megtérések a Tahi táborban

Idén július 19 és 24-e között került megrendezésre Tahiban a körösvidéki kerületi tábor. Legtöbben Békésről és Gyuláról érkeztek, de csatlakoztak hozzánk Békéscsabáról, Kondorosról,  Kétsopronyból, Kétegyházáról, Méhkerékről, Köröstarcsáról, Újkígyósról és Kárpátaljáról gyerekek és felnőttek egyaránt.

Beszámoló az idei körösvidéki kerületi gyermekhétről

Összesen százan töltöttük együtt ezt a hetet. Az 58 gyermeket fiatal segítők, tanítók és szülők kísérték el a tahitótfalui Baptista Táborba.

Bócsa Roland lelkipásztor

A héten Dávid történetét mutattuk be a gyerekeknek az esti tanítások és délelőtti csoportfoglalkozások során. Minden este más lelkipásztor foglalta össze Dávid életének egy-egy szakaszát úgy, hogy az a kisebbeknek is érdekes és érthető legyen. Kiss Illés, Bócsa Roland, Merényi Zoltán, Beke László és Takács Zoltán lelkipásztorok tartották az esti alkalmakat. A csoportfoglalkozásokon óvodás kortól egészen ifjúsági korosztályig személyre szabottan, tanítókkal beszélhettük át az éppen aktuális történetet.

Buborékfoci

A tanítás mellett rengeteg érdekes és szórakoztató programmal készültünk a gyerekeknek. Reggelente egy átmozgató torna várta a korán kelőket. A reggeli után szintén játékos és táncos mozgásra volt lehetőség a beszélgetések előtt. Ebéd után sportolni lehetett a tábor területén, de választhatták a gyerekek a kézműves foglalkoztást is. Volt foci, tollaslabda, pingpong, csocsó és röplabda.

Csoportfoglalkozás

Vacsora után következett az éneklés, ahol a fiatalok tanítottak vidám énekeket, és ezután az esti tanítást hallgattuk meg. Ezek mellett minden nap készültünk több különleges programmal is. A gyerekek kipróbálhatták az egy perc és nyersz játékokat, szerepeltek a láthatatlan színházban, bajnokságokon versenyeztek, buborékfocizhattak, lámpacsatáztak és számháborúztak.

Hajnali túra
Hajnali túra

A fiatalok pedig bowlingoztak Szentendrén. Az igazán bátor táborozók hajnalban túrázhattak a Vöröskőre. Szerdán ellátogatott a táborba a szentendrei gyülekezet dicsőítő csapata. Pénteken kirándultunk Visegrádra, a kisebbek a várat járták körbe, a felsősök pedig a bob pályát próbálták ki.

Bowling csapat

A péntek esti záró alkalmat Takács Zoltán békéscsabai lelkipásztor tartotta.

A táborozókat megtérésre hívta, és aznap este rengeteg döntés született. A gyerekeket és a felnőtteket  egyaránt megérintette a tanítás.

A hetet egy nagy tábortűzzel és énekléssel zártuk. Szombaton rengeteg új élménnyel és baráttal indulhattunk haza.

Fiatal segítők

Hálásak vagyunk Istennek és a szervezőknek ezért a gazdagon megáldott hétért, annak az üzenetéért és gyümölcséért. Reméljük, hogy hamarosan újra átélhetjük ezeket az élményeket.

Szabadidő

Tóth Borbála

Kézműves foglalkozás