Egyházkerületi Ifjúsági Nap Gyulán

Egyházkerületi Ifjúsági Nap Gyulán

2014. április 19-én 9 óra 42 perctől kezdetét vette az egyházkerületi ifjúsági nap. Kb. 50 Békés megyei fiatal jelent meg, hogy együtt hallgassák Isten igéjét és dicsőítsék őt. A helyszínt imaházunk nyújtotta, amelyet a nap folyamán teljesen elfoglaltak és főhadiszállásukká építettek ki a fiatalok. Na de ne szaladjunk ennyire előre, az illem úgy diktálja, hogy kezdjük az elején!

Egy szombati napról beszélgetünk, amelyről nagyon sokan tudjuk, hogy sokaknak ez a délig tartó, mormota üzemmódba helyezett alvást jelenti. Ez a fiatalság képviselőinek arcán is tükröződött, de szerencsére 24/7 névre hallgató gyulai dicsőítő csoport tudta ennek ellenszerét és ifjúsági énekkel élénkítette fel a hallgatóságot. Ezt követően a gyulai Ifi egyik vezetője, Lipták András előadása sarkallt minket az önvizsgálatra, Isten igéjének kitartó követésére. Ezek után egy érdekes rész következett, mert mindenki választhatott pár szolgálati terület között. Öt ilyen csoport jött létre: kávéház és dekor, zenei szolgálat, dráma, láthatatlan színház és evangélizáció.

A csoportmegbeszélések utáni ebédet követően sem volt megállás. Irány vissza az imaházban, hiszen két órától hatig az öt csoport készítette elő szolgálatterületét. A kávéház és dekor – az egyértelműen lányokban bővelkedő csapat – az épület középső termét és a konyhát vette birtokába. Limonádét kevert, forró csokit kavart, asztalokat tologatott, székeket pakolt, képeket vágott, keretezett és ragasztott, fényfüzéreket aggatott. Nagyon jól sikerült a kávéházi hangulatot összehozni. A zenészeknek volt a leghallhatóbb a felkészülési folyamata, de ezt senki nem bánta, hiszen órákon át szóltak a dicsőítő énekek mindenféle és fajta hangszeren. A dráma csoport feladata az volt, hogy a 10 csapás történetéből az első 9-et feldolgozza plasztikon formában. Ennek során a szereplők a folyamatos narráció alatt csak kongatásra mozdulhatnak meg élőképekként előadva a cselekményt. A láthatatlan színháznak is látványosan sok teendője volt, s bár az ő munkájuknak eredményét nem lehetett látni, de hallani, szagolni, érezni mindenképp. A vezetett embernek bekötik szemét, így az csak a hangokra, szagokra, ízekre és tapintásra tud hagyatkozni. Ők záróakkordként a 10. csapás történetét dolgozták fel ebben a formában. Az evangélizációs rész abban segítette a jelenlevőket, hogy hogyan tudnak kiállni és beszélni hitükről és az evangéliumról más embereknek úgy, hogy azok ne riasztónak, sokkal inkább követendőnek tartsák a keresztény életet.

A csoportok elkészülése után kezdetét vette egy evangélizációs est, ahol már nem csak az egyházkerületünk fiataljai voltak jelen, hanem a meghívást elfogadó barátaink is. Az este első felében a gyulai református ifi zenekara vendégeskedett nálunk és rengeteg dicsőítő énekkel készültek a hallgatóságnak. Őket követően mutatkozott be a dráma csoport a jelenetükkel. Ezek után az emberek egyesével mehettek a láthatatlan színházba. Akik még nem kerültek sorra, azok a kávéház különböző italkülönlegességeit kóstolhatták meg, miközben a zenészek kellemes aláfestő zenéje segítette a beszélgetéseket.

Összességében fantasztikusan telt ez a nap. Köszönet a szervezőknek, a csoportoknak és a gyülekezetnek munkájukért és támogatásukért!

Balássy Fanny

 

 

Ugrás fel