Látogatás a Kiskőrösi Baptista Szeretetházban

Látogatás a Kiskőrösi Baptista Szeretetházban

2014. június 6-án a női kör szervezésében meglátogattuk a Kiskőrösi Baptista Szeretetház lakóit. Nagy örömmel és izgalommal készültünk a találkozóra, mivel több kapcsolódási pont is található a gyulai gyülekezet, és a szeretetotthon között. Az otthon lakói az imatermükben várták az érkezésünket. Lelkipásztorunk igei köszöntést mondott a Fil 1,8-11 alapján. Krisztus Jézus szeretete, ami összeköt bennünket az eddig nem ismert testvéreinkkel is. Az igei gondolatok után örömmel énekelték velünk idős testvéreink a jól ismert régi énekeket.

Énekeink és köszöntő szavaink után Opauszki György testvér, az intézmény vezetője ismertette velünk röviden az otthon múltját és jelenét és vezetett körbe az intézményben. Egy kicsit betekintést nyerhettünk az ott lakók életébe is. Opauszki testvér beszélt arról is, hogy szolgálatuk nem csak a szeretetotthon működtetésére korlátozódik, hanem a városban széles körben végeznek ápolói, gondozói feladatokat.

Nagy örömmel tölt el, hogy részese lehettem ennek a kirándulásnak, hogy megtapasztalhattam idős testvéreink szeretetét egy-egy meleg kézfogásban, hálás tekintetben.

Hazafelé a város nevezetességeit nézte meg csoportunk: a Petőfi múzeumot, a költő szülőházát és a szlovák tájházat.

Bacsáné Hajnal Ibolya  

 

Ugrás fel