Napközis gyermekheteinkről

Napközis gyermekheteinkről

Napközis gyermekheteinkről

 

2014. 06. 23-27. valamint 2014. 06. 30. – 07. 04.között tartottuk imaházunkban a 2-szer egy hetes nyári napközis táborunkat. A két hét során 116 gyermek volt a vendégünk; 33 gyülekezetünkből, 2 gyermek más baptista gyülekezetből, a többiek rokoni, baráti, ismerősi kapcsolatokon keresztül érkeztek.

Reggel fél 8-tól 8-ig folyamatosan érkeztek a gyerekek. Napi programjaink sora ekkor kezdődött el reggeli tornával, mozgásos énekekkel, majd reggelivel.

Délelőttönként több éneket is megtanultunk közösen, majd Jézus 5 példázatát – a magvető, az elveszett juh, a gonosz szolga, az irgalmas samaritánus és a sziklára épített ház – láthatták a gyerekek. A bibliai történeteket gyülekezetünk fiataljai adták elő, a sziklára épített házat pedig bábozással mutatták be. A jeleneteknek a gyerekek egy-egy csoportja is aktív résztvevője volt. Voltak a magvető példázatában varjak, napsugarak, fojtogató folyondárok és bő termést hozó napraforgók, az elveszett juh történetében báránykák, a gonosz szolga példázatánál adósok. Más esetben pedig egy meghatározó igeverset mondtak el többször a jelenet során.

A nagyteremben megélt közös alkalmak után 5 terembe indultak a gyerekek korcsoportjuk szerint. Itt játékos formában dolgoztuk fel a gyerekekkel az aznapi történet üzenetét. Így beszélgettünk arról, hogy hogyan hallhatják meg Isten hangját, hogy Isten őket is keresi és szereti, hogy legyenek megbocsájtóak és segítőkészek, illetve hogy Jézusra alapozzák az életüket.

A csoportfoglalkozások után a gyerekek sorversenyen, ill. csapatversenyekben vehettek részt.

Ebéd után egy folytatásos mesét (bábdarabot) láthattak a gyerekek, amelyben 4 kisgyermek egy túra táboron vett részt. Az egyes nap eseményeinek tanulsága mindig alátámasztotta és elmélyítette a délelőtti üzenetet.

Délutánonként volt foci, kidobó, fejlesztő játékok, szabad játék, kézműves foglalkozás, valamint csütörtökön akadályverseny és számháború, amelyeken a gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt. Hétfőtől szerdáig a Magvető Református Általános Iskola udvarát és gyülekezeti termét, csütörtökön pedig a református templom kertjét használhattuk ezekre a programokra.

Jó volt látni a gyerekek örömét, illetve lelkesedését nap, mint nap. Egy-egy feladaton való részvételért pecséteket kaptak, amiket a tábor utolsó napján ajándékokra cserélhettek be. Az ajándékok mellé egy-egy, korosztálynak megfelelő, keresztény könyvet is kaptak a gyerekek.

Örültek a gyerekek a finom és bőséges reggelinek, ebédek és uzsonnának, és persze a sütinek, gyümölcsnek és a pénteki kürtöskalácsnak is.

A tábor egy-egy hetét követő vasárnapi istentiszteletekre meghívtuk a táborozó gyerekeket családtagjaikkal együtt. Nagy örömünkre néhány, gyülekezetünkbe nem járó család is eljött. Az istentiszteleteken a táborozó gyermekek is szolgáltak a gyülekezet felé énekekkel, aranymondással, beszámolóval.

Hálásak vagyunk Istennek, mert szeretetét tudtuk továbbítani a gyermekek és szüleik felé, és emellett mi is nagyon sok szeretetet kaptunk tőlük. Értékes kapcsolatok alakulhattak ki gyermekek és felnőttek között. Hálásak vagyunk azért is, hogy a gyülekezetünk nagyon sok tagja – a két hét során összesen kalkuláltan 50 önkéntes – érezte sajátjának a napközis tábort és vette ki a sokféle tennivalóból a saját részét legjobb tudása szerint.

Csóka Piroska

1. hét képei

 

2. hét képei

Ugrás fel