Tanévkezdésre…

Tanévkezdésre…

Elkezdődik az új tanév, elkezdődnek a vasárnapi iskolai foglalkozások is a gyülekezetünkben. Ennek kapcsán fogalmazódott meg bennem, hogy mi tanítók, vagy akár mi szülők mit tanítunk, mit adunk át gyermekeinknek, fiataljainknak?

A gazdag ifjú példája jutott az eszembe. Ez a történet, többek között, Márk evangéliumának 10. részében van megírva. Jézushoz futott egy ember, aki megkérdezte, hogyan lehet örök élete. Jézus elmondta, hogy tartsa meg a parancsolatokat. Miután a férfi elmondta, hogy ezeket megtartotta ifjúságától fogva, Jézus folytatta: „Egy fogyatkozásod van, eredj el, add el minden vagyonodat, add el a szegényeknek, és kincsed lesz a mennyben, azután jöjj, és kövess engem!” A fiatalember ismerte a törvényeket. Nagyon is jól, de a gyakorlatba már nem biztos, hogy szívesen alkalmazta, hisz a vagyonáról sem akart lemondani. Jézust pedig nem követte.

Felelősségünk van, hogy a gyermekeinknek mit tanítunk, hogy milyen fiatalok, ifjak lesznek belőlük. Megtanítjuk nekik a törvényeket? A mi esetünkben a bibliai ismereteket? A Bibliaismeret nagyon fontos, ez az alap. De elég ez? Semmiképpen sem. Jézus továbbmegy. Ültesd az ismeretet a gyakorlatba! Segítsük ebben a gyermekeket. Ne csak a bibliai történeteket mondjuk el nekik, hanem annak életbeni alkalmazását is! Hogy vonatkozik ez rájuk, Mit kell tenniük? Én ezt hogy éltem meg! Akár konkrét lépésekre ösztönözhetjük őket. És a legfontosabb, hogy eljussanak arra a döntésre, megtegyék azt a lépést, hogy kövessék Jézust!

Legyünk ebben példák előttük!

Csóka Piroska

Ugrás fel