K-L-K-H: Kérj-Lépj-Kapsz-Hálát adsz!

K-L-K-H: Kérj-Lépj-Kapsz-Hálát adsz!

Közel 3 hétig voltam együtt tinikkel, fiatalokkal. Kellett egy jelszó, amit tudunk mondogatni, alkalmazni a mindennapokban. Ez lett a K-L-K-H.

KÉRSZ

Problémáid, nehézségeid vannak? Félelmeid vannak? Kihívásaid vannak? Ilyenkor sokszor első lépés a kétségbeesés, kiakadás, a sírás. Emberekhez szaladgálunk, kisírjuk magunkat, tanácsokat kérünk innen-onnan.

Én azt mondom, hogy az első lépés legyen az, hogy kérsz! Beszélgess Istennel és öntsd ki a szívedet Isten előtt, és kérj! Bölcsességet, erőt, kitartást, amire szükséged van!

„Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!” Zsolt 62,9

LÉPSZ

Kértél? – Igen.
Akkor kelj fel, indulj el és lépj. Ne várd a nagy erőlökést, a hatalmas optimizmust, a bátorságot. Lépj és épp időben minden megjön ami kell, Isteni bölcsesség szerint adagolva. Lehet, hogy az első lépés nagyon nehéz lesz, úgy érzed semmi sem történt. DE út közben lett borrá a víz. Mikor elindultak még víz volt! Ez a hitben való lépés: elindulsz a vízzel és hiszed, hogy közben borrá lesz.
(A bibliai történet János evangéliumának 2. részében van leírva.)

KAPSZ

„Kérjetek és adatik…”- így olvassuk az evangéliumban.
Kérj és utána kapsz. De nem biztos, hogy egyből. Nem biztos, hogy azt, amit kértél. Hanem akkor, amikor Isten akarja, és azt, ami a javadra van.

HÁLÁT ADSZ

Végig tudtam csinálni! Kitartottam! Kibírtam! Borrá lett!
Jöhet a hálaadás!

Alkalmaztuk:

Jött a nehézség – KLKH! Jött a sírás – KLKH! Jött a kimerülés – KLKH!

Működött. Próbáld ki te is!

Ács Tünde

Ugrás fel