Alpha klub indul gyülekezetünkben

Alpha klub indul gyülekezetünkben

Február 20-án, csütörtökön 18 órától egy új csoportot indítunk, melyet istenkeresőknek, érdeklődőknek ajánlunk. A csoport kétheti rendszerességgel találkozik gyülekezetünk kistermében. Az alkalmak maximális időtartama másfél óra.

Az együttlétek során minden este megtekintünk egy rövid videót életünk nagy kérdéseivel kapcsolatban. Aztán beszélgetünk a felvetett gondolatokról. Itt mindenki szabadon felteheti kérdéseit, elmondhatja véleményét. Az este szeretetvendégséggel, kötetlen beszélgetéssel zárul.

Várjuk a klubba azokat, akik érdeklődnek a keresztény hit iránt, de még nem kötelezték el magukat Jézus Krisztus és egy gyülekezet mellett. Bátorítjuk gyülekezeti tagjainkat, hogy hívják meg barátaikat, ismerőseiket, nem hívő rokonaikat az estékre!

Mi az Alpha?

Az Alpha egy lehetőség, hogy együtt gondolkozzunk a következő kérdésekről:

Létezik-e Isten? Lehet-e közöm a kereszténységhez? Van-e mélyebb értelme, célja az életemnek?

A világ minden táján és minden keresztény felekezetben tartanak Alphát templomokban, bárokban, kávézókban vagy éppen otthonokban. Egy sorozat általában 10-12 alkalomból áll, és egy-egy estének részét képezi valamilyen étel, egy rövid előadás és egy kiscsoportos beszélgetés, ahol lehetőség van megosztani egymással a gondolatainkat és véleményünket.

Az Alpha története

Az Alpha egy olyan sorozatnak indult, amit új hívőknek találtak ki a London központjában lévő Holy Trinity Brompton gyülekezetben.

Amikor Nicky Gumbel, anglikán pap 1990-ben átvette az Alphát az HTB-ben, észrevette, hogy a program olyan emberek érdeklődését is felkelti, akik nem tartják magukat kereszténynek. Az Alpha népszerűsége egyre nőtt, és az első, 1993-as vezetői képzés után elkezdték Nagy Britannia több közösségében is használni, majd később az egész világon elterjedt.

Az Alpha International egy olyan közhasznú szervezet, amely világszerte Alpha-kiadványok terjesztésével és az Alpha népszerűsítésével foglalkozik. Napjainkban az Alpha mellett számos egyéb szolgálatot is koordinál, amelyek az Alphához kapcsolódnak.

Az Alphát jelenleg 169 országban 112 nyelven használják.

Magyarországon az elmúlt 20 évben több mint 1000 Alpha került megrendezésre összesen mintegy 20.000 résztvevővel számos kisebb és nagyobb felekezetben.

Nézd meg Krzysztof történetét!

További történetek

Jelentkezés és további információ kérés: gyulaibaptista@gmail.com

Ugrás fel