2013 hírei

Játszóház

2013. március 23-án volt imaházunkban a húsvéti játszóházat. Az alkalom középpontjában a húsvéti ünnepkör, annak valódi jelentése állt. Fontosnak tartottuk, hogy az érkező gyerekek számára egyértelmű legyen, hogy valójában mi is történt húsvétkor, ill. azt megelőzően nagypénteken. Az énekek, a bábdarab és az követő bibliai események elmondása mind ezt segítette. Hirdettük, hogy bűneink bocsánata Jézus kereszthalála és feltámadása által lehetséges, és mindez azért történt, mert Isten nagyon szeret mindannyiunkat, a gyerekeket is.
A kézműves foglalkozáson nagyon szép húsvéti díszeket készíthettek a kicsik és nagyok egyaránt. Gerhard Stengel úr segítsége miatt volt alkalmunk vendégeinket egy kis meglepetéssel – édességgel és szájápolási termékekkel – is megajándékozni. Köszönet érte!

Pár gondolatban szeretném megosztani, hogy miért is tartom fontosnak, áldásosnak a játszóházi alkalmakat.

  • Az érkező gyermekek nagy része óvodások és kisiskolások, akik számára központi helyen áll a játék és a mese. Ezeken keresztül könnyebben szereznek ismereteket, értenek meg eseményeket. A játszóházakban mindig ilyen formában beszélünk nekik Isten, Jézus szeretetéről, tetteiről, a bibliai tanításokról.
  • A játszóházakba számos nem gyülekezetbe járó gyermek is érkezik, akik más alkalmakra nem vagy csak igen ritkán jönnek el, ide viszont rendszeresen érkeznek. Így kapcsolatuk alakulhat ki a gyülekezettel, hallhatnak Istenről, az örömhírről.
  • A gyerekek számára jó élmények kapcsolódnak az imaházhoz, nem lesz az számukra idegen hely.
  • A kötetlenebb alkalmakon könnyebben alakul ki jó kapcsolat a gyerekek, ill. a gyerekek és a felnőttek között.
  • A játszóházi szolgálatba szívesen beállnak a fiatalok, tinik is.

Csóka Piroska

[nggallery id=4]