2013 hírei

Bibliakörös gyerekekkel a Gellény Birtokon

2013. szeptember 13-án és 14-én „ottalvós” kiránduláson vehettünk részt a bibliakörös gyerekekkel. Úti célunk a Gyula határában lévő Gellényi Birtok kalandparkja volt.

Péntek délután biciklikkel és néhány autóval indultunk el. A kalandpark nagy területén sok szabadtéri játék (pl.: tranbulin, csúszókötél, tányérhinta, óriás sakk stb.) található, amit a gyerekek rögtön ki is próbálhattak. Vacsora előtt a TV műsorból vett ötlet alapján „Egy perc és nyersz” vetélkedőn próbálhatták ki ügyességüket a bibliakörösök. A takarodó előtt még a játékteremben és a szobákban játszottak a gyerekek. A lefekvés természetese „kissé” elcsúszott, hisz olyan jó volt együtt játszani, beszélgetni, almát enni és titkos átjárót felfedezni… 🙂

Szombaton sajnos elég rossz időre ébredtünk, így a szabadban nem sokat lehettünk. Közös programként feladatot kaptak a bibliakörös csoportok. Minden csoport kapott néhány tárgyat, amelyeket felhasználva egy-egy általuk választott bibliai történetet kellett eljátszaniuk. Így a gyerekek megelevenítették a nagy halfogást, Noé bárkájának, Naámán gyógyulásának és a tékozló fiúnak a történetét. Ebédre finom paprikás krumplit főzött a gyülekezetünkből két testvérnő. Köszönet érte! Közben az eső is eleredt, így a kalandparkozás a gyerekek nagy bánatára elmaradt. Kissé átfázva és elázva, de élményekben gazdagon térhettünk haza.

Nyári táborban tanultuk a gyerekekkel azt az éneket, hogy „Cseperegjen, vadul essen, bármi is ér, Benned bízom én. Süt a nap fenn, vagy sötét az ég, Benned bízom én, szívem nem fél!” Megtapasztalhattuk a saját bőrünkön ezt az éneket… 🙂 Jó volt együtt lenni! Hála legyen érte az Úrnak!

 

Csóka Piroska 

[nggallery id=16]