2015 hírei

Be free – Téged mi tesz férfivá? „fiús-lányos” ifjúsági 2014.03.07

Március 7-én rendhagyó „fiús-lányos” ifjúsági délután volt. A fiúk és a lányok külön-külön beszélték meg a mai társadalom által szabott terhet és igyekeztek Isten igéjén keresztül megoldást találni a felmerült problémákra! De kezdjünk mindent az elején!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királykisasszony, akit édesapja, a nagy és bölcs király mindennél jobban szeretett. A király a legértékesebbnek és legszebbnek tartotta lányát és ezt számtalanszor el is mondta neki, de a királylány egyik fülén bement ez az információ, a másikon meg kiment. Addig fajult a dolog, hogy a királykisasszony teljesen értéktelennek és csúnyának könyvelte el magát édesapja kijelentései ellenére, így fogta magát, felbattyogott egy toronyszobába, magára zárta az ajtaját és örökké csak kesergett…

Kicsit mi is ilyenek vagyunk, mint a fent említett királylány. Isten számtalan igében tett kijelentése ellenére, melyekben folyamatosan azt sulykolja belénk, mennyire is szeret és mindennél értékesebbnek tart minket. Ám mi hajlamosak vagyunk ezt figyelmen kívül hagyni és belesüppedni az elkeseredettségbe amiatt, hogy gyakran nem felelünk meg a társadalom ránk szabott tiszavirág életű hóbortjainak és trendjeinek. Isten igéje azonban évezredek óta ugyanaz. Na, akkor most melyikre is kellene hallgatnunk és támaszkodnunk? Erre a kérdésre adott választ ennek a rendkívüli alkalomnak a két előadója: egy divattervező (Varjú Ági) és egy pszichológus (Krizsán Viki), akik tökéletesen tárták fel a női lélek rejtelmeit és adtak Isten igéjéből fakadó intelmeket valamint bölcsességeket az életünkre nézve. Az alkalmon a gyülekezetbe járó fiatalok mellett sokan megjelentek. Olyanok is, akik nem a gyülekezet tagjai, de érdeklődtek a téma iránt. Így több, mint negyvenen vehettünk részt az előadáson, amelyről jó hangulatban és életre szóló, fontos gondolatokkal térhettünk haza!

Balássy Fanni

 


03. 07-én, szombaton imaházunk két kistermében különleges ifi alkalom volt. Egy lányoknak, és egy fiúknak szóló előadásnak lehettünk részei.
A fiús alkalmat 15-20.fiúnak Krizsán Áron fiatal fizikus vezette. Jöttek a gyülekezetünkből, a reformátusok gyülekezetből, és gyülekezethez nem tartozó fiatalok is.

Áron rövid bemutatkozás után sok témát felhozott. Többek közt a Jézusról alkotott képünket, az életünk céljait, és az életünk irányítását. Sikeresen felkeltette az érdeklődésünket számos téren. Mindenki kaphatott személyes üzenetet, akár az előadásból, akár az utána lévő beszélgetésből. Nekem a legfontosabb témakör a céljaimról szóló és a Jézusról alkotott deformálódott képemről szóló volt.

Timár Benjámin