2015 hírei

Gyülekezetünk napközis gyermekhetei, 2015

  1. 06. 22-26. valamint 2015. 06. 29- 07.03. között tartottuk imaházunkban 2-szer egy hetes nyári napközis táborunkat. A két hét során közel 118 gyermek lehetett a vendégünk; 32 gyülekezetünkből, a többiek rokoni, baráti, ismerősi kapcsolatokon keresztül érkeztek.

Az idei tábor volt gyülekezetünk 10. napközis gyerektábora. A témánk alapján a tábor címe: „Kezeket fel!”. A Bibliában előforduló különféle tulajdonságú kezek adták az egyes napok mottóját: „Teremtő kéz”, „Lopós kéz”, „Szorgalmas kéz”, „Megmentő kéz” és a „Megállító kéz”.

Reggel fél 8-tól 8-ig folyamatosan érkeztek a gyerekek. Ekkor reggeli tornával, majd reggelivel kezdődtek a programok.

Délelőttönként több éneket is megtanultunk közösen. Nagy élmény hallani, ahogy zeng a gyerekek énekektől az imaház… Az éneklés után az adott nap mottójához kapcsolódó bibliai történetet láthattak a gyerekek, amit a fiatalok jelenetben mutattak be. Láthatták a gyerekek jelenetet a teremtés történetéről, Zákeusról, Dorkászról, Tamásnak megjelenő feltámadt Jézusról, valamint Pál megtéréséről. A jeleneteknek a gyerekek egy-egy csoportja is aktív résztvevője volt. Ők jelenítették meg például az első nap az állatokat, ill. voltak adófizető polgárok vagy katonák is.

A közös alkalmak után 5 korcsoportban, játékos formában beszéltük meg a gyerekekkel az aznapi történet üzenetét. Beszélgettünk arról, hogy Istennek jó terve van a mindannyiunk életére vonatkozóan; inkább adjunk, mint hogy elvegyük, ami a másé; legyünk szorgalmasak; illetve az utolsó két nap középpontjában az örömhír, Jézus váltsága állt, amit a gyermekek is elfogadhatnak.

A csoportfoglalkozások után a gyerekek sorversenyen, ill. csapatversenyekben vehettek részt.

Ebéd után bábdarabot láthattak a gyerekek, amelyben a délelőtti üzenetet igyekeztünk elmélyíteni.

Délutánonként volt foci, szabad játék, kézműves foglalkozás, valamint csütörtökön akadályverseny és számháború, amelyeken a gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt. Hétfőtől szerdáig a Magvető Református Általános Iskola udvarát és 2 termét, csütörtökön pedig a református templom kertjét használhattuk ezekre a programokra.

Különleges alkalom volt idén, hogy az egyik hét egyik estéjén a felsős gyerekeknek lehetőségük volt az imaházban aludni. Azok a gyerekeknek, akik éltek ezzel a lehetőséggel, külön programmal és vacsorával készültünk. Volt „Ligretto-parti”, egy megtérésre hívó jelenet után bizonyságtételt hallgattak meg gyülekezetünk egyik fiataljától, majd csapatonként elemlámpás „kézkereső” útra indultunk az imaház környékére.

Jó volt látni a gyerekek örömét, illetve lelkesedését nap, mint nap. Egy-egy feladaton való részvételért pecséteket kaptak, amiket a tábor utolsó napján ajándékokra cserélhettek be. Szintén az idei tábor különlegessége volt, hogy minden gyermek és segítő egy-egy pólót kaphattak „Te tartod kezedben sorsomat” Zsolt 16,5b felirattal.

Örültek a gyerekek a finom és bőséges reggelinek, ebédek és uzsonnának, és persze a sütinek, gyümölcsnek és a pénteki kürtöskalácsnak is.

A tábort követő vasárnapi istentiszteleten a táborozó gyermekek is szolgáltak a gyülekezet felé énekekkel, aranymondással, beszámolóval. Erre az alkalomra néhány, gyülekezetünkbe nem járó család is eljött, aminek nagyon örültünk.

Hálásak lehetünk, mert Isten szeretetét tudtuk továbbítani a gyermekek és szüleik felé, és emellett mi is nagyon sok szeretetet kaptunk tőlük. Hálásak vagyunk azért is, hogy a gyülekezetünk nagyon sok tagja érezte sajátjának a napközis tábort és vette ki a sokféle tennivalóból a saját részét legjobb tudása szerint.

Csóka Piroska