Kerületi Ifinap Gyulán

Kerületi Ifinap Gyulán

2013. április 20–án ismét kerületi ifinap volt a gyulai baptista imaházban. Reggel közös csendességgel indítottuk a napot, amit a 24/7 dicsőítő csapat vezetett. Imádságra a gyulai ifisek közül buzdítottak páran, rövid gondolataikat osztották meg egy bibliai részlettel kapcsolatban.
Délelőtt Boros Dávid, kiskőrösi lelkipásztor a Földön betöltött szerepünkről tanított bennünket.
Vajon mi osztjuk ki a szerepet Istennek, vagy hagyjuk, hogy Isten irányítson bennünket az életünkben? Vajon milyen Istent imádunk: akit mi elképzeltünk, akit mi teremtettünk, mi faragtunk, készítettük, vagy az egy, igaz Istent. . . ?
Isten nem azért lett ember, hogy a vágyainkat kiteljesíthessük, hogy sikeresek legyünk az életben vagy jól sikerüljön az érettségi. . . Jézus Krisztus azért jött, hogy megkeressen és megtartson a vele való személyes kapcsolatban.
Az előadások után Szabó Melinda a NYÁMI (Nyári Misszionárius Képzés) munkáját mutatta be. Az ebéd után kötetlenebb programok következtek, elsőként a játék került főszerepbe. Miután a résztvevő ifisek csapatokba rendeződtek, a szervezők által megadott pár film- vagy sorozatrészletből szabadon választhattak, melyeket újra kellett szinkronizálniuk. Miután megtekintettük egymás produkcióját uzsonnázhattunk, és limonádé mellett építhettük a közösséget.
Jövő tavasszal ismét házigazdák leszünk. Igyekszünk bölcsen és szeretettel készülni a következő alkalomra. Célunk, hogy nyitottak legyünk mások felé, épülhessenek új kapcsolatok. Vágyunk elsősorban, hogy vendégeink életére Isten hatással legyen a gyulai ifinap által is, másodsorban pedig jól érezzék magukat nálunk.

Petrás Hanna

Ugrás fel