Napközis tábor, 2013

Napközis tábor, 2013

2012. 06. 24-28. valamint 2012. 07. 01-05. között tartottuk imaházunkban (MBE Gyulai Baptista Gyülekezet, Gyula, Munkácsy M. u. 11/b) 2-szer egy hetes nyári napközis táborunkat. A két hét során 109 gyermek lehetett a vendégünk; 30 gyülekezetünkből, 3 gyermek más baptista gyülekezetből, a többiek rokoni, baráti, ismerősi kapcsolatokon keresztül érkeztek.

Reggel fél 8-tól 8-ig folyamatosan érkeztek a gyerekek. Ekkor reggeli tornával, majd reggelivel kezdődtek a programok.

Délelőttönként több éneket is megtanultunk közösen, majd Noé történetét láthatták a gyerekek, amit a fiatalok jelenetben mutattak be. A jeleneteknek a gyerekek egy-egy csoportja is aktív résztvevője volt. Ők jelenítették meg az állatokat, ill. az utolsó nap a hollót és a galambot.

A közös alkalmak után 5 korcsoportban, játékos formában beszéltük meg a gyerekekkel az aznapi történet üzenetét, így beszélgettünk arról, hogy Istennek jó terve van a mi életünkre vonatkozóan is, legyünk Neki engedelmesek, Isten oltalmában élhetünk, legyünk türelmesek, valamint legyünk Neki hálásak mindenért.

A csoportfoglalkozások után a gyerekek sorversenyen, ill. csapatversenyekben vehettek részt.

Ebéd után egy folytatásos mesét (bábdarabot) láthattak a gyerekek, amelyben Oén király egy égig érő cserfát épít, amely menedékül szolgál lányának és mindazoknak, akik bemennek abba, a sárkány elől.

Délutánonként volt foci, szabad játék, kézműves foglalkozás, valamint csütörtökön akadályverseny és számháború, amelyeken a gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt. Hétfőtől szerdáig a Magvető Református Általános Iskola udvarát és 2 termét, csütörtökön pedig a református templom kertjét használhattuk ezekre a programokra.

Jó volt látni a gyerekek örömét, illetve lelkesedését nap mint nap. Egy-egy feladaton való részvételért pecséteket kaptak, amiket a tábor utolsó napján ajándékokra cserélhettek be. Az ajándékok mellé egy-egy, korosztálynak megfelelő, keresztyén könyvet, illetve szinezőt kaptak a gyerekek.

Örültek a gyerekek a finom és bőséges reggelinek, ebédek és uzsonnának, és persze a sütinek, gyümölcsnek és a pénteki kürtöskalácsnak is.

A tábort követő vasárnapi istentiszteleten a táborozó gyermekek is szolgáltak a gyülekezet felé énekekkel, aranymondással, beszámolóval. Erre az alkalomra – a meghívásunkat elfogadva – néhány, gyülekezetünkbe nem járó család is eljött, aminek nagyon örültünk.

Hálásak lehetünk, mert Isten szeretetét tudtuk továbbítani a gyermekek és szüleik felé, és emellett mi is nagyon sok szeretetet kaptunk tőlük. Hálásak vagyunk azért is, hogy a gyülekezetünk nagyon sok tagja (a két hét során összesen 50 önkéntes) érezte sajátjának a napközis tábort és vette ki a sokféle tennivalóból a saját részét legjobb tudása szerint.

Csóka Piroska

Ugrás fel