2021 hírei

A bábkészítő műhelyében

A tavalyi kimaradt év után idén újra megtarthattunk a nyári napközis gyerektáborunkat a gyülekezetben. Hála van a szívünkben azért, mert 65 gyerek részt vehetett a táborban, és körülbelül 40 felnőtt és fiatal segítségére számíthattunk minden egyes nap.

A hétnek a témája a tékozló fiú példázata volt. Jézusnak ezt a történetét vettük végig öt részre bontva.

Éneklés az udvaron

A példázaton keresztül arra hívtuk fel a gyerekek figyelmét, hogy Isten szereti őket. Isten szereti őket, legyenek bármilyenek; Isten szereti őket, de a bűnt nem; Isten szereti őket, ők is szeressék Őt; Isten szereti őket és nem mond le róluk; valamint Isten szereti őket és megbocsájt.

Esztike

Érkezés után reggeli tornával kezdték a gyerekek a napot. A délelőtt során volt közös éneklés, majd a példázat aznapi részét jelenetben látták a gyerekek. Ha valaki megkérdezi a gyerekektől, hogy kicsoda Géza és Miklós, biztosan rávágják a választ, ugyanis a jelenetben így hívták a tékozló fiút és bátyját.

Ricsi, „a problémás kisfiú”

Ezekben a jelenetekben ők is aktívan részt vehettek, kisebb szerepekben, amiket nagyon szerettek, legyenek akármilyen kicsik a szerepek. Majd korosztály szerint kisebb csoportokba váltak szét a csapat, ahol játékos keretek között, mélyebb, hosszabb beszélgetés közben beszéltük meg az aktuális üzenetet. Ebéd után megnéztek a gyerekek egy bábdarabot, Jonatán mester álma című történetet. A délután volt kézműves foglalkozás és a nagyobb gyerekek részt vettek láthatatlan színházban.

Segítők

Ezen sokan részt szerettek volna venni, mert egy különleges lehetőség, hogy a látásuk kikapcsolásával minden más érzékszervükre hatva a résztvevőknek egy különleges élményben legyen részük, de a legfontosabb hatást érzelmileg érjük el a gyerekben.

Megtapasztalhatták az elveszett bárány példázatának átiratán keresztül, hogy milyen az, amikor elveszve bolyonganak, de Isten mindent tűvé téve értük elmegy és megkeresi őket.

CsabaPark

Két különleges program is volt a héten. Szerdán átmentünk Békéscsabára a Csabaparkba, ahol egy egész délelőttöt eltöltöttünk. Az izgalmas játszótér mellett, ide is vittünk kézműveskedést. Ezen kívül a gyerekek lejátszottak 3-4 menet számháborút a fák, illetve a játszótér elemei között. Csütörtökön meg egy kincskeresésre mentünk a városba a gyerekekkel.

Egész héten több dalt énekeltünk és hallgattunk Pintér Bélától, így pénteken a táborzáró alkalmunkon vendégünk lehetett egy koncertre, ahova a gyerekeket és szüleiket is örömmel vártuk.

Pintér Béla koncert

A közös éneklések során megtanult énekeket a hét végére a gyerekek hangosan zengték. Reméljük, hogy egész életükben megjegyzik ezeket a sorokat, hogy „bármi volt és bármi lesz a szívem már nem fél”, vagy „Oly jó tudni azt, kezedben az életem”, illetve azt is, hogy „Ne csüggedj lelkem, szeret az Isten, bízzál Őbenne, Ő hordja terhed.”

Közös éneklés

Az egész gyülekezet magáénak érezte a tábort: a fizikai segítség mellett rengeteg imádsággal és számtalan adománnyal álltak a tábor mögött. Adományként kaptunk fagyit, süteményeket, gyümölcsöket valamint egy egész napra egy ugrálóvárat is, aminél a gyerekek folyamatosan sorban álltak.

Segítők az ugrálóvárral

A kánikula és a hétvégi fáradság mellett Isten szeretetét és áldását éreztük az egész héten.

Csóka Anna