Merj nagyot álmodni

Merj nagyot álmodni

Sarkadon egy kicsi, 23 tagot számláló baptista közösség él a Gyulai Baptista Gyülekezet körzeti állomásaként.

Ez a kis lelkes csapat idén egy nagyot mert álmodni. A Baptista500 évforduló kapcsán egy keresztény fesztivál megszervezésébe kezdett még 2023 tavaszán. Sok imádkozás és szervezési munka után összeállt a program, a helyi önkormányzat is felkarolta rendezvényt és sok támogatást nyújtott a megvalósításhoz.

Három lelkipásztor: Nemeshegyi-Horváth György, Gáspár Botond és Merényi Zoltán

A helyszín egy ifjúsági tábor volt, mely a helyi Éden-tó partján terül el. Egész nap használhatták a családok az egyházunk Bibliaparkját. Az ugrálóvárak és az egyéb játékok sok mosolyt csaltak a résztvevők arcára. Bábelőadások, éneklések is lekötötték a gyermekek figyelmét.

Énekeltetés és bábozás a tóparton

Amíg a gyermekek játszottak a felnőttek egy beszélgetés hallgathattak Nemeshegyi-Horváth György testvérrel, aki az ázsiai missziós útjáról számolt be az érdeklődőknek.

Dr. Mokán István polgármester a Szegedi házaspárral

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Mokán István polgármester, aki kedves szavakkal köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket. A finom ebéd után egy látványos műsort láthattak a jelenlévők. Gáspár Botond és Farkas Áron, kosárlabda és akrobatikus táncbemutatót tartott, és közben mindketten megosztották bizonyságtételüket is. A záróistentisztelet egy koncerttel kezdődött, melyet a sarkadi és a gyulai gyülekezet zenészei vezettek. Az evangélizáción Merényi Zoltán lelkipásztor a döntéseinkről beszélt, címe az 5Mózes 30,19 alapján a „Válaszd az életet!” volt.

A nap során több mint 250-s fordultak meg a táborban és kapcsolódtak be a programokba. Imádkozunk, hogy a magvetésnek legyen eredménye, gyümölcse.

Kosaras bemutató

Merényi Zoltán

Résztvevők egy csoportja
Dicsőítés a csarnokban

Ugrálóvár

Hídon
Ebéd
Elfáradtunk
Ugrás fel