Bemerítés és lánykérés

Bemerítés és lánykérés

Június 25-e újabb emlékezetes nap marad a Gyulai Baptista Gyülekezet életében. Négy fehérruhás tett bizonyságot megtéréséről és hitéről. Mind a négy hitvalló felnőttkorában, hitetlen környezetből érkezett közösségünkhöz.

Bajó Vivien testvére, Ildikó fiatalon megtért, bemerítkezett. Gyermekként így Vivien is gyakran eljött a gyülekezetbe. Amikor Ildikó elköltözött Gyuláról, Vivien elmaradt a közösségtől. Világi célok éltették, és világi életmódot folytatott. A covid idején édesanyja nagyon beteg lett, és akkor kezdett imádkozni újra Jézushoz. Anyukája meggyógyult. Ezek után viszont ő lett beteg. Egy gyógyszer mellékhatása miatt szervezete legyengült és alkalmatlanná vált a munkavégzésre. Ekkor kereste fel a gyülekezetet. Az istentiszteletek, a beszélgetések Istenhez vonzották őt, átadta életét Krisztusnak.

Nádasdi Ferenc hosszú évekig kereste az igazságot, az élet értelmét. Élete mélypontján már az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, ekkor imádkozott Istenhez. Egy vonatút során találkozott egy fiatal hívő lánnyal, aki bizonyságot tett neki a Bibliáról, és az úton a szívébe fogadta Jézust. Ezek után keresett gyülekezetet. Végül rátalált a baptista imaházra, ahol lelki otthonra, testvérekre talált.

Szabó László Eleken él egy pszichiátriai gondozóban. Skizofréniával kezelik, de gyógyszerekkel szinte tünetmentes állapotban van. Egy betegtársa, barátja hívta el a gyülekezetbe, majd részt vett a tavalyi gyülekezeti kiránduláson, ahol egy esti istentisztelet után a folyóparton adta át életét Jézusnak.

Tadanai János Sarkadról jár Gyulára. Nem voltak barátai, kapcsolatai, és egy ismerőse javaslatára jött el a gyülekezetbe. Itt is nehezen nyílt meg mások felé, de mégis rendszeresen ellátogatott az alkalmakra. Őt is a gyülekezeti tábor érintette meg először, majd a Tatai ifjúsági táborban hozta meg végső döntését Isten mellett.

Az ünnepi istentiszteleten Nemeshegyi-Horváth György hatvani lelkipásztor hirdette az igét, a bemerítést Merényi Zoltán lelkipásztor végezte.

Öröm volt a mennyben és az imaházunkban is, ami csak fokozódott akkor, mikor Vivien társa, Zoltán a gyülekezet előtt kérte meg a frissen bemerített szerelmének kezét. Ilyenre még nem volt példa a múltban, és ez is egy imameghallgatás volt a gyülekezet számára.

Bízunk a további növekedésben. Az istentiszteleten történt felhívásra többen jelezték szándékukat, hogy ők is követni szeretnék Jézus Krisztust.

Merényi Zoltán

Ugrás fel